Slovenský pohár získali hádzanári Prešova

15.06.2004 Celý región

Hádzanári Tatrana Prešov s.r.o. zavŕšili vydarenú sezónu triumfom v Slovenskom pohári. Zverenci trénera Petra Hatalčíka zvíťazili v nedeľňajšom finále v domá...
Hádzanári Tatrana Prešov s.r.o. zavŕšili vydarenú sezónu triumfom v Slovenskom pohári. Zverenci trénera Petra Hatalčíka zvíťazili v nedeľňajšom finále v domácom prostredí nad HK 47 Trnava 29:21. Po prvenstve v HIL, zisku slovneského titulu a úspechu v súboji úradujúcich majstrov SR a ČR pribudne do ich vitríny už štvrtá trofej v končiacej sa sezóne.

Sú to krásne pocity. V tejto sezóne sme dosiahli štyri vrcholy, všetky si cením rovnako. Je to pre mňa ten najkrajší darček k päťdesiatym narodeninám, povedal P. Hatalčík. Obhajca prvenstva v SP 1. MHK Košice skončil svoju púť v semifinále, keď v repríze vlaňajšieho finále podľahol Prešovu 29:40.

Výsledok - Slovenský pohár - finále

Tatran Prešov s.r.o. - HK 47 Trnava 29:21 (16:6)
Najviac gólov: Huňady 7, Pekár 6, Čorej 4 - Demovič 10/5, Hátaš 4/4, Kopecký 3, pok. hody: 2/1 - 9/9, vylúčení: 1 - 5, rozhodovali: Podlucký a Rudinský, 1000 divákov

Prešov mal na rozdiel od sobotňajšieho semifinálového stretnutia s Košicami raketový nástup a v 13. minúte vyhrával už 8:1. Domáci svoj náskok neustále zvyšovali až na rozdiel 10 gólov. V druhom polčase pokračoval Tatran v nezmenenom tempe a jasne šiel za ziskom už štvtej trofeje v tejto sezóne - Slovenského pohára. Prešovu sa podaril jedinečný kúsok v histórii samostatného Slovenska, keď získal všetky štyri domáce trofeje.
 

Vyberte región